Despre problemele cu glanda tiroida (Prima parte)

Când are de suferit glanda tiroidă

Problemele cu glanda tiroidă apar, de regulă, ca urmare a tendinței omului spre un control crescut al lumii înconjurătoare și a încercărilor de a conduce, în mod dur, o situație în relațiile cu oamenii apropiați, în primul rând – cu persoana iubita. Glanda tiroidă are de suferit la oamenii extrem de geloși și de supărăcioși care au, de asemenea, ambiții mari, la oamenii al căror nivel de gelozie și de orgoliu este destul de mare. De obicei, acest lucru se întâmplă atunci când există o tendință de susceptibilitate și de gelozie în neam.

Neacceptarea unei situațiii traumatizante în relațiile cu oamenii apropiați este condiționată de dependența de relații, de atașamentul unui om de aspectele personale ale fericirii umane.
Ce boală anume va încetini patologia sufletului se determină prin gradul de neacceptare a unei situații traumatizante și, de asemenea, de individualitatea persoanei. Neacceptarea explozivă a situației poate provoca o creștere a tensiunii la unii oameni, la altii va începe să li se deterioreze vederea sau vor avea parte de un accident vascular cerebral după o explozie de ură, iar in cazul altora, poate exista o problemă cu glanda tiroidă. Însă esența tuturor problemelor este aceeași: neacceptarea durerii, eșecul dorințelor în relațiile personale.

Toate sentimentele și emoțiile noastre au legătură cu glandele.

Ce se întâmplă atunci când ne gândim la omul iubit? Orice proces de gândire este întotdeauna precedat și însoțit de emoții profunde. Când dorim să vedem persoana iubită, la noi se declanșează, în primul rând, glandele salivare. Acesta este un mecanism care există de miliarde de ani. Când eram încă unicelulari, principalul contact fizic și informațional cu mediul înconjurător se realiza prin hrană. De aceea, chiar și acum, după miliarde de ani, la orice încercare de contact cu lumea exterioară are loc activarea glandelor salivare. În plus, cu cât contactul este mai important pentru noi, cu atât mai intens se declanșează glandele salivare. De aceea, la oamenii geloși au de suferit fie dinți, fie vedere și auzul, pentru că și vederea, și auzul și dinții – toate acestea sunt rezultatul evoluției glandelor salivare.

În timpul contactului cu lumea exterioară, la om întotdeauna se declanșează mai întâi glandele salivare, apoi – glanda tiroidă și după aceea – pancreasul.

Glanda tiroidă, controlând și diririjând o situație, ne ajută să ne realizăm dorințele. Dacă întâlnim obstacole în calea realizării dorințelor noastre, adică are loc umilirea lor, atunci cu atât mai greu nu acceptăm o astfel de situație, cu atât mai puternică este explozia activității glandei tiroide. O asemenea eliberare necontrolată de energie este periculoasă pentru organism. Încercând să „perforăm” situația cu orice preț, noi încercăm să o controlam nu doar la nivel superficial ci și la nivel intern, profund.
Însă orice situație în plan subtil este o parte din Univers; la acest nivel, oricare dintre eforturile noastre nu vor da niciun rezultat. Și dacă observăm inutilitatea eforturilor noastre la nivel exterior atunci, luptând cu situația la nivel subtil, noi putem arunca o cantitate atât de mare de energie, încât acest lucru va începe să ne amenințe cu moartea nu numai pe noi înșine ci, de asemenea, și pe copiii și pe nepoții noștri. Puteți, de asemenea, să „stoarceți” energia din viețile voastre viitoare.

La început, problemele apar în glande ca la un organ energetic, apoi aceste probleme ajung la nivelul fizic. Dacă hiperactivitatea glandei devine periculoasă, aceasta este înlocuită de o inhibare puternică. Adesea, în acest caz, omul are o senzație de nod în gât.
Cu cât noi ne atașăm mai mult de fericirea umană, cu atât irosim mai multă energie pentru menținerea acesteia. Supraîncărcările constante duc la degenerarea organului, apar noduri: modificările organice limitează eliberarea necontrolată a energiei.

Problemele femeilor cu glanda tiroidă sunt legate adeseori de un atașament imens față de bărbatul iubit, atunci când o femeie literalmente se „agață” de bărbat și nu poate accepta sub nicio formă umilirea poftelor ei trupești. Nodurile din glanda tiroidă, care apar tot mai des la femei, demonstrează faptul că femeile simt pasiune în loc de iubire. Renunțarea la iubirea față de soț, care nu a mulțumit-o cu ceva, arată ca o dorință de a se despărți de el, ca infidelitate, ca o lipsă a dorinței de a avea copii cu el, ca avorturi. Toate acestea sunt o neacceptare a umilirii destinului fericit și a poftelor trupești.

Dacă o femeie nu poate accepta în mod voluntar umilirea poftelor trupești, ea va fi nevoită să accepte această umilire în mod forțaț, atunci când îi vor apărea probleme ginecologice sau va avea o disfuncție a glandei tiroide.

Fragment articol din cartea “SANATATEA OMULUI” de Serghey Nikolaevici Lazarev

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>