Cum sa mananci inainte și dupa ce faci sport?

Daca vrei ca organismul tau sa functioneaza cum trebuie atunci cand depui efort este esential sa ai un regim alimentar echilibrat, care sa te ajute sa-ti mentii energia si forta de care ai nevoie.

De ce este imprtant sas mananci inainte de antrenament ?

  • Pentru a intari musculatura;
  • Pentru a evita senzatia de foame in timpul antrenamentului;
  • Pentru a preveni hipoglicemia, adica tensiunea arteriala scazuta si astfel esti ferit de eventualele ameteli, dureri de cap sau senzatii de greata;
  • Pentru a intari psihicul;

Ce sa mananci inainte de antrenament ?

In functie de tipul de antrenament si de lungimea lui se recomanda mai multe tipuri de nutrienti esentiali. Spre exemplu, daca durata exercitiilor este sub o ora, vei avea nevoie sa consumi alimente pe care le poti digera usor, cum ar fi carbohidratii (paine sau paste), fara grasimi. Daca antrenamentul are o durata mai mare poti sa mananci o banana sau un iaurt.

Carbohidratii iti dau energie si te ajuta sa faci fata efortului, de aceea ei trebuie sa predomine in fata proteinelor. Totodata, un smoothie delicios poate fi o alternativa sanatoasa inaintea unor exercitii fizice, pentru ca, pe langa senzatia de satietate, nu pica greu la stomac si te hidrateaza.

Cu cat timp inainte trebuie as mananci ?

Orice tip de mancare ai consuma inainte de a intra in sala de fitness trebuie sa se digere, de aceea se recomanda ca timpul dintre masa si exercitii sa fie de minim 45 de minute pentru mesele mai usoare si doua, pana la patru ore pentru o masa ceva mai bogata.

Ce sa mananci dupa antrenament ?

Dupa ce ai depus efort, organismul trebuie sa se recupereze, iar acest lucru se poate face numai cu o alimentatie sanatoasa si un program de odihna adecvat. Daca inainte de sala carbohidratii reprezentau sursa principala de hrana, acum, pentru ca muschii trebuie reincarcati cu glucoza, masa va fi bogata in proteine si carbohidrati (shake proteic, suc de portocale, carne de pui, carne de vita pe gratar, oua)

Dupa cat timp trebuie sa mananci ?

Studiile au aratat ca perioada optima pentru a te recuperea este intre 15 si 60 de minute. Aceasta este perioada in care organismul asimileaza cel mai bine cantitatea de glucoza pierduta, insa este important sa evitati mancarurile grele sau dulciurile. Hidrateaza-te corespunzator, atat in timpul antrenamentului cat si dupa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>